Er tida for å handle på Kypros nå?

For de som vil mer enn å leie:

Vi mener det ALLTID er tiden for å kjøpe leilighet i eller rundt Coral Bay, jo før man kjøper jo mer tid får man på denne herlige plassen. Slik er det med det meste. Hvorfor utsette det du har lyst til? Om det er å handle en eiendom på en plass DU har lyst til å være, etter å ha vurdert objektivt om plassen er noe for deg  - og du har økonomi til det - slå til, livet venter ikke.

Vi kjøpte leilighet Sørlandet i 2007/2008. Euroen sto i ca 9 kroner og finanskrisen var ennå ikke kommet. Ifølge økonomer bommet vi fullstendig vi 4 par som kjøpte leilighet i Coral bay sammen. Slik er det av og til, men vi har aldri angret!

"Sørlandet" har vært vår inngangsbillett til en helt ny verden for oss. En verden vi har blitt glad i, en avvekslende verden med andre fasiliteter enn Norge. Vi mener at Norge er ett fantastisk land, men for nordmenn er det også fantastisk å reise til en trygg plass som er totalt annerledes enn Norge. En verden der solen stort sett er på. En verden med innbyggere som har mye felles med nordmenn, og som kun er en liten flytur unna.

Vi er ikke så veldig ivrige når det gjleder salg og slikt, vi liker å ta det litt rolig når vi er her nede!

Men jeg - Eivind - kjenner nok de som trengs for å kunne gjennomføre en trygg handel. Etter at jeg passerte 60 år gidder jeg ikke lenger stresse for mye - men hjelper gjerne til om kjemien og lysten er der. 

Juni 2014 hjalp vi ett par fra Kristiansand med kjøp av leilighet i Coral Bay. En flott leilighet bygget i 2001 som i 2007 ville hatt en pris på mellom 1,5 og 2 millioner fikk de for rett over 1 million kroner. 119 000€ ( Euroen i 8,2), og da fikk de med en del inventar på kjøpet. Fortsatt tror vi det vil være lave priser på hus og leiligheter, så mulighetene for ett godt kjøp er absolutt til stede, men om det bare er prisen som teller finnes det billigere plasser enn Coral Bay som er det området vi konsentrerer oss om.

Vi kjenner området godt, og beslutningen om kjøp  tok paret Åge og Vigdis 14 dager etter at vi mailet rundt til noen interessenter at denne var til salgs. Vi var en av de få som fikk beskjed om at den var til salgs, og grunnet vår da 7 års erfaring i området visste vi konkret hvilken leilighet det var med en gang, og kunne trygt anbefale denne uten å måtte reise ned først. 

Leiligheten ligger i Coral Bay Village, der vi også selv har en leilighet. I Coral Bay kjenner vi idag til ca 10 familier som har leilighet eller hus. Ingen av disse er pensjonister (2015), men de fleste har kjøpt med tanke på fremtiden og pensjonisttilværelsen, MEN viktigste grunnen for kjøpet er likevel dagen i dag. Vi vet tross alt ingenting om fremtiden, vi kjenner kun til hva som skjer her og nå. Likevel satser vi på at fremtiden kommer, og vi er godt i gang med å bli kjent med Kypros, kyprioter og andre nordmenn i området. Det hender ofte vi er samlet flere nordmenn til lunsj , middag eller enkle grilling i hagen, noe vi synes er utrolig hyggelig, men like bra er det å av og til være alene, lese en bok, høre på sørlandssendinga på radio, "tusle tundt", osv.

Siterer sørlandsfiskeren Markus:

" Av å te sidder æ hær å tænkår, å av å te så sidder æ bare"

Vi ønsker ikke å få "spanske tilstander" her i Coral Bay, vi liker ikke innslag på TV med kravstore nordmenn som krever både det ene og andre i "helnorske" landsbyer i Spania. Vi ønsker nordmenn til Coral Bay som kan vise respekt for det land, de mennesker og den kultur vi kommer til.  

Vi kan ikke forstå at ikke flere velger Kypros, vi som har tilhold i Coral Bay og Paphos er i hvert fall overbevist om at dette er plassen! Etter våre mange år er vi i hvert fall sikrere enn noensinne på at her vil vi bo - når vi ikke bor i Norge!

Som skrevet er det nok av leiligheter og villaer til salgs, og de vil vi gjerne få nordmenn til å kjøpe. Vi har i første omgang satset på nærområdet hvor vi er veldig godt kjent, og hvor vi personlig kjenner flere av de ansvarlige utbyggerne.

Vi har ett sterkt ønske om å sørge for at de få som ønsker hjelp av oss(skrevet i 2015) til kjøp skal være fornøyd med handelen, være trygg på at de er ivaretatt på den aller beste måten. Skjøte eller «Title deed» som det heter her nede er ett krav vi stiller når vi kjøper eller selger. Masse eiendommer selges uten skjøte, med lovnad om at skjøte er under utarbeidelse og vil være på plass om ikke lenge…….. Etter 5 eller 10 år uten noe skjøte mener vi kunden har rett til å føle seg lurt! Og vi ønsker ikke komme på kant med naboene våre...., så dette skal ikke skje hos oss, alle våre eiendommer har allerede skjøte. Og ikke minst - mange er falt så mye i pris pga. eurokrisen at prisene er for noen leiligheter usannsynlig billige!

Etter at beslutning om kjøp er tatt og ett mindre depositum betalt, begynner vår faste advokat prosessen med å sjekke eiendomsregister for gjeld, pant og heftelser. Før dette er grundig gjennomgått og bekreftet i orden, skjer ingen ytterligere betaling eller signering. Ønsker du mer opplysninger angående handel av fast eiendom på Kypros, ta kontakt. Det utvalget vi viser på våre sider er kun ett lite utdrag, og er ikke oppdatert da dette for oss er en hobby vi gjør fordi vi unner andre samme opplevelsen som oss.

Vi/Jeg har noen venner som er meglere i området, disse vet hva som skjer på eiendomsmarkedet, jeg formidler gjerne kontakt. Forøvrig er her ett lite utvalg (ikke oppdatert) av eiendommer vi har for salg i vårt nabolag:

Velg språk / select language

Contact info

Phone:  (+47) 38 00 28 40
Mobile: (+47) 98 29 13 50
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontaktinfo

   
Mobil: (+47) 98 29 13 50
E-post: eivind@keas.net

Åpningstider

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-2015 av Web Norge basert på Joomla