Coral Bay Village consist of 116 appartments in the middle of Coral Bay, the village is beautiful situated between Coral Bay Avenue and the Mediterrian ocean. On these pages we will write about things that might be important for the people with connection to the Village. We will try only to write things that is reasonable and appropriate in relation to all residents.  The pages will never be better than we together can make them. We therefore need information from the Board and the owners.

Procedure if you want to be on these pages: To get free access to these pages you have to be owner and present on our pages. If so send the information you want to have on our internal page to following e.mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

We need at least this: Appartment number, name and E.mail adress. When we have got this info from you, you will get the username and password.  This will be changed from time to time and sent only by mail to the residents presented on our sites. It is not possible for the individual to change anything, this will go through administrator of the pages, also to verify the contents as well as possible.

PLEASE TELL OTHER IN THE VILLAGE ABOUT THE PAGES.J

Login:

Visning? Ta kontakt.

Jeg er ikke verdens ivrigste selger, men om du trenger hjelp tror jeg ingen har bedre nettverk enn meg. Det å vite at du blir sikret på alle måter, og samtidig får kjøpt hva du ønsker uten å betale mer for hjelpen enn nødvendig er jo ok.. Hittil har jeg vært med på 5 kjøp, hvor min advokat har funnet feil og lureri på ett av dem, og dermed spart kjøper for mye ubehag og tap. De øvrige har vi klart for mindre enn 5% i megler, advokat og totale tinglysningshonorar, mot ofte det dobbelte. Det viktigste er likevel tryggheten, det å være sikret på alle måter.

Her gjengir vi kritiske spørsmål som kommer til oss, og våre svar som vi tror kan ha betydning for flere:

30 April. 2013: Er det ikke bedre å bruke en lokal eiendomsmegler om man skal kjøpe noe på Kypros?
Svar: Eiendomsmeglere finnes ikke på Kypros, det finnes kun selgere. Selgerne er av alle nasjonaliteter, men de fleste er Kyprioter - selvsagt. Noen er seriøse, andre er definitivt ikke seriøse, og mange er blitt lurt - også på Kypros - også jeg..... Den som er viktigst opp i dette er advokaten. Blant advokater er det som blant selgerne, noen seriøse, men mange useriøse. Viktigste grunnen til at jeg startet med dette er ale de redselshistorier som går på at folk er blitt lurt.  Min viktigste jobb i forbindelse med markedsføring av eiendommer er å kun arbeide med sikre prosjekter. Alle de prosjekter vi har er i vårt nabolag, og grunnen er at vi ønsker flere positive nordmenn. For oss er dette en hobby, en gøy hobby i ett land vi liker!

*April 2013: (Ikke akkurat ett spørsmål, men) 
"Det er jo ikke noen flott natur på Kypros, jeg vil jo ha det grønt og frodig rundt meg, så da vil jeg heller velge et annet land."
Helt korrekt. Kypros har en helt annen natur enn Norge - Norge har en fantastisk natur, enig! Men det er her man må gjøre ett valg. Kypros kan ikke få en frodig natur med 340 soldager i året. Dersom man ønsker frodig natur må man velge ett land med masse regn, så enkelt er det! Samtidig er Kypros et land med natur, i motsetning til mange av øyene rundt i verden som er rester etter ett vulkanutbrudd, men også det kan være vakkert, synes vi. F.eks. er vulkanøya Santorini en øy mange synes er flott og spektakulær, kanskje mest pga de små husene, de blå fargene osv, men likevel..., man snakker her om smak og behag.Vi synes både Norge og Kypros har sin sjarme, men  november - da foretrekker i hvert fall vi Kypros, fordi Kypros i november er tørrere og varmere enn alle andre plasser i Europa. 

* Vi er 2 familier som ønsker å kjøpe en bolig sammen på Kypros, er dette mulig?
Ja, det er fullt mulig, vi var selv 4 familier under 50 år som kjøpte sammen i 2007, vi skrev en kontrakt hvor alt vi kunne tenke oss av problemstilling var med, det holdt med 1 side.

* Stemmer det at prisene er falt med 30% ?
Det stemmer for alle andre, derimot for oss nordmenn stiller det seg litt annerledes som ikke så mange har fått med seg. Siden Euroen har sunket med over en krone de siste år, til under 7,50 norske kroner for en € tilsvarer en nedgang på 30% for Eurolandene en nedgang for oss nordmenn på ca 50%!!!!   Vi var i 2007 rundt og så på 20-30 leiligheter i hele Paphos området, og snittprisen da var ca 2 millioner norske kroener. Dagens 3 leiligeheter som vi har til salgs for under 1 million  (€ 110 000=814 000 16.12.12)  sier sitt. Og dette er alle toppleiligehter. I 2009 var snittpris på en € kr 8,72.

Den varmen du snakker om, det er jo ikke så veldig varmt i desember, januar og februar?
Du har helt rett, likevel er disse månedene varmere enn i Norge i Mai måned, og det er jo ikke "sydensommer", men for oss som ikke ønsker 15 timers flytur eller mer, som ønsker trygge omgivelser, ikke liker farlige dyr og insekter. ikke liker å sove bak gjerder sikret med sikkerhetsvakter er likevel Kypros vårt valg. Men det er klart, skal man ha sommer HELE vinteren, og ikke er så nøye med resten, vil vi anbefale Zanzibar, men det passer ikke for oss. Vi tror uansett det er mange som tenker som oss, og da - ja da kan vi hjelpe med tips og råd! OG: En varm Mai i Norge er jo ikke så verst....P.S. Nyttårsaften (i dag) 2012 er det 20 grader i Paphos, noe som normalt tilsier 22 i Coral Bay.Vi hadde ikke så veldig mange slike dager i Norge i 2012. 

* Er det greit med fly til Kypros - for oss pensjonister om vinteren?
Veldig greit, hver uke går det fly fra Oslo - direkte, og fra påsketider begynner charterflyene også, direktefly fra hele Norge. Priser varierer stort sett fra 1000,- til 3000,- t/r, men det finnes også billigere og dyrere alt etter ønsket reisetidspunkt. Sommerferien er normalt dyrest.

* Har dere hus til salgs andre plasser på Kypros?
Nei, dette er en hobby, og vi ønsker at vårt ferieparadis ikke skal bli en arbeidsplass. Vårt mål er å få noen flere nordmenn i området, det er noen hundre i dag, men god plass til flere uten det blir for norsk....... Det er hyggelig å av og til ut å spise sammen med noen med samme morsmål. Siden vi selv holder oss på Vestsiden av øya ønsker vi å konsentrer oss om denne delen. Ved konkrete ønsker formidler vi gjerne kontakt og hjelper med gjennomføringen  av kjøp av eiendom. Vi har alle prisklasser, og anbefaler før vi begynner å lete at vi får oppgitt en absolutt makspris. Og prisene varierer stort sett i forhold til Beliggenhet og Beliggenhet. 

 * Hvor mange kan vi reise sammen om vi leier hos dere?
Ved å leie våre 2 (Villa og Leilighet) har dere totalt 6 soverom med totalt 12 faste senger. I tillegg går det ganske greit med inntil 8 stykker til, da er det trangt. Men poenget er at alt foregår ute, ingen er inne når man er på Kypros....  Dersom man tenker bekvemmelighet fremfor økonomi ville jeg heller leid noe mer, om vi var 18 stykker ville jeg leid nabovillaen i tillegg. Det går stort sett greit, men må avgjøres i god tid, gjerne 4-6 mndr. i forkant for å være sikker.

Kostnader ved kjøp av bolig

Kypros har i den senere tid blitt populært sted for å nyte pensjonisttilværelsen og/eller kjøpe feriebolig. Etterspørselen var frem til 2009 sterkt voksende, spesielt fra europeiske land, og innbyggere fra Storbritannia utgjør 70% av disse. Paphos by med sin størrelse som Kristiansand er en av de mest populære stedene for nordmenn.

Medlemmer av EU trenger ikke tillatelse for å kjøpe eller eie eiendom på Kypros, dette gjelder også for Nordmenn som ifølge myndighetene har vært i en spesiell kategori siden 2 verdenskrig, og ikke møter noen form for vanskeligheter med å kjøpe eiendom på Kypros.

Veksten i etterspørselen etter boligeiendom fra utlendinger skyldes mange faktorer, inkludert den relativt lave levekostnaden og den høye kvaliteten på livsstilen som er tilgjengelig. Den unike gjestfriheten hos lokalbefolkningen, det attraktive klimaet og den stadig viktigere rollen sikkerhet spiller (Kypros er et av de tryggeste landene i Europa, med svært lav kriminalitet) er alle viktige faktorer. Etterspørsel og markedsaktivitet har ført til at lokale boligpriser viste en kontinuerlig og til tider sterk verdiøkning, som nå har snudd. Det er i dag (2013) en overflod av gode boliger, spesielt videresalg, og lokale boligpriser har sunket med inntil 60% fra «gullårene» 2006-2008. Dette er selvsagt dårlig nytt for de som skal selge, men en fantastisk mulighet for kjøpere med råd til å investere nå!

Kostnadene ved kjøp av eiendom er ikke så store som mange selgere later som. Ved bruk av undertegnede eller andre som har dette som "hobby"  blir sjelden utgifter ved kjøp over 3-5% av eiendomsprisen. 

Rettsvern

Det er lett å bli lurt ved eiendomskjøp, det skjer også på Kypros. Undertegnede har selv opplevd firma som forsøkte å lure han, men ved å benytte de rette mennesker i de rette firma er man trygg på at dette unngås. Det er også grunnen til at undertegnede gjerne hjelper til med å finne eiendom dersom andre nordmenn ønsker hjelp til dette. Undertegnede ble lovet skjøte osv, men mange som er blitt lovet dette har aldri sett noe til det. Da er det godt å ha ett solid nettvekr av seriøse aktører i ryggen. 

Rettssystemet på Kypros er stort sett basert på det britiske, beskytter kjøperens rettigheter på flere måter. For å beskytte kjøperen etter at kjøpekontrakten er undertegnet og depositum betalt, har Tinglysingskontoret på Kypros et enkelt og effektivt rettslig instrument som kalles “the Specific Performance”. Denne prosedyren beskytter kjøperens eierrettigheter fram til skjøtet er utstedt og overført til deres navn, forutsatt at det ikke forefinnes pre-eksisterende avgifter, lån etc. Kontrakten som blir lagret hos landets offisielle Tinglysingskontor kan ikke slettes av andre enn kjøper (dersom ikke dette er ett eget punkt skrevet i eget dokument signert både kjøper og selger). Derfor kan ikke eiendommen bli leid ut, solgt, overført eller tatt pant i uten kjøpers (eiers) samtykke.

Stempelavgift, Overføringsavgifter, eiendomsskatt, Avgifter til lokale myndigheter, fellesutgifter. Dette er avgifter som kommer i forb. med eiendom. For nordmenn er disse utgiftene meget overkommelige.

 

Boligkjøp som investering?

Lokale boligpriser har beveget seg jevnt oppover i mange år, og boligeiendom, spesielt nær strandlinjen, har opplevd en betydelig verdistigning. Frem til 2008 fikk man på Kypros god fortjeneste på pengene, og øyas stigende popularitet på det internasjonale markedet sørget for årlige verdiøkninger på rundt 10 – 15 %. Etter de siste års tilbakegang blir det sagt og skrevet mye om rekyl i markedet som forventes. Enkelte økonomer forventer at prisene skal tilbake til 2008 nivå ikke lenger etter at krisen i Euro-landene blir avblåst. Disse spådommene vil vi ikke mene noe om, men vil selvsagt være fornøyd med en god prisstigning på våre eiendommer på Kypros, men utgangspunktet for våre kjøp på øya har ikke vært basert på økonomisk gevinst ved salg, men derimot på økonomisk behagelig prisnivå ved opphold, god temperatur i ett godt klima, hyggelige – ærlige mennesker osv. Vår investeringsfilosofi handler om å leve, nå ikke om hva som skjer senere. Det livet vi har fått på Kypros har gitt vår hverdag en ny dimensjon.

 

Aphrodite Vannpark. Sted: Poseidonos Ave - Pafos - Kypros
Hjemmeside:     http://www.aphroditewaterpark.com  Tel: +357 26913638

 

Aphrodite vannpark finner du på østsiden av Kato Pafos. Vannparken har den største familie-raftingen i verden og mange andre spesielle sklier og aktiviteter. Et stort utvalg av matstasjoner og det er massevis av hyggelige overraskelser for de yngste. Åpent fra mai til oktober.

 

Tombs of the Kings. Sted: Pafos  

Gravene i Kings, et UNESCO World Heritage Site, er en av Pafos kulturelle hovedattraksjoner. To kilometer nord for Kato Pafos, inneholder stedet et sett av godt bevarte underjordiske graver og kamre som ble brukt av innbyggerne i Nea Pafos fra det 3. århundre f.Kr. til det 3. århundre e.Kr., under den hellenistiske og romerske periodene. 

Til tross for navnet, ble gravene faktisk ikke brukt av kongelige. I stedet fikk de tittelen 'Tombs of the Kings' for sin grand utseende og doriske søyler som hjelper støtte strukturer. Medlemmer av de høyere sosiale klasser ble gravlagt her. 

De syv utgravde gravene er spredt over et stort område, og alle er tilgjengelige for publikum. Det mest imponerende er No 3, nylig restaurert, som har en åpen atrium under bakkenivå, omgitt av imponerende doriske søyler. En tretrapp har blitt lagt for enklere inngang. Andre graver, tilgjengelig med stein trapper, har nisjer bygget inn i veggene der likene ble lagret. De fleste av "skattene" har for lengst blitt tryllet bort av gravrøvere - spesielt slutten av det 19. århundre amerikanske konsulen i Larnaka, Luigi Palma de Cesnola. 

Gravene er unike i Kypros på grunn av deres struktur som var påvirket av egyptisk arkitektur. De gamle egypterne trodde at gravene for de døde skal ligne hus for de levende, og denne tradisjonen gjenspeiles i Pafos gravene.

 

Pafos Fuglepark Sted: Pafos - Kypros
Hjemmeside:
   http://www.pafosbirdpark.com   Tel: +357 26813852

 

Pafos fuglepark har en stor samlingen av fugler fra hele verden Det har også den største samlingen av slanger man kan finne i Europa. I tillegg har de mange andre spesielle dyr. Pafos fuglepark har en barnegård, hvor barn kan ha det morro og bli kjent med kaniner, ponnier og andre søte små dyr. Pafos fuglepark har: Rrestaurant og snackbar, amfiteater, suvenirbutikk, egalleri og en klinikk for dyrene som man kan besøke.

 

Gokart Coral Bay. Sted: Vest for Coral Bay. Tel: +357 70 001 314 Fax: +357 26 623 700
Costas Markou Coral Bay Karting LTD, er en uavhengig familiebedrift som ble etablert i 1999, og som ligger ved Coral Bay. Har følgende tilbud: Go Karts, Barne Karts, Gatekjøkken, Kiosk, Arkade hall og Lekeplass Åpent: 7 dager i uken, fra kl. 10:00 til 23:00
 

Hesteridning. Sted: 3 mil fra Pafos. Hjemmeside: www.rideincyprus.com
Ridning Kypros er basert i nærheten Lysos, 12 km SØ for Polis på veien til Stavros tis Psokas og tilstøtende Paphos Forest. Det er spektakulære turer fra stallen i alle retninger. Skogsveier fra kysten l nord-vest og fjellene i øst. Ridningen foregår i daler og gjennom vulkanske fjellformasjoner og ut på bølgende sletter hvor du rir forbi forlatte øde landsbyer. Naturen her er utvilsomt uten sidestykke i Kypros.

 

DNA Paintball. Sted: Pafos - Kypros Hjemmeside: DNA Paintball Tel: +357 99620920
DNA PAINTBALL LTD ble etablert i 2004. Per dagsdato opererer de med tre forskjellige tema-baner, Speed-Ball, Rec-Ball og U-Ball. Hvert felt er unikt og tilbyr ulike typer underholdning. Speed-Ball-banen er laget for adrenalin junkie som nyter videospill som Rash, der kondisjon, presisjon og erfaring teller.

 

Aphrodite Hills Tennis Academy. Sted: Pafos – Kypros. Tel: +357 26 828122
Midt i hjertet av Aphrodite Hills Resort ligger Aphrodite Hills Tennis Academy med spektakulær utsikt over Middelhavet. Akademiet har 9 tennis banner med belysning. Det tilbys forskjellige programmer og pakker for å tilfredsstille spillere på alle nivåer. Privat opplæring med profesjonelle instruktører er tilgjengelige for nybegynnere, middels og avanserte spillere.

 

Last Castle Restaurant. Sted: Lara, Agios Georgios 5 km vest for Coral bay. Tel: +357 nn nn nnnnnn
Last Castle - en helt UNIK restaurant som bare MÅ oppleves. 4 generasjoner er som regel på plass på denne severdigheten som det ikke finnes maken til. Bordbestilling kan være lurt. Siste bordsetning klokken 15.00. En halv times sykkeltur fra Coral Bay.

Lara Bay Turtle Conservation Station 7 km vest for Coral bay.
Fortsetter man ett par kilometer videre vest fra Restaurant Last Castle kommer man til en fantastisk nydelig strand,. Lara Bay området og stranda er på Unescos verdensarvliste med formål å redde Loggerheadskilpaddene. Kypros er det eneste stedet der Loggerhead- og grønne skilpadder legger eggene sine, spesielt i Lara Bay som ligger vest på øyen, eller på strendene langs Karpaz halvøyen nordøst. Begge artene er utrydningstruet så det er veldig viktig å respektere deres avl- og hekkeplass. De legger egg mellom midten av mai og midten av oktober. Skilpaddene er et symbol på hvordan dyrelivet på Kypros lider under den økonomiske veksten. 

Coral Bay Minigolf - Sted: Coral Bay. Tel: +357 xxxxxxxxxx
Midt i Coral Bay er det en ok minigolfbane, og ett lite lekeland for barn.

 

Paphos Archaeological Park - Sted: Paphos
Ligger i umiddelbar nærhet av Paphos havn og er ett godt bevart område med monumenter fra forhistorisk tid og middelalderen. Her kan også historiske og unike mosaikkgulv av fire romerske villaer, samt Agora, Asklipieion, "Limeniotissa" Ruins, Odeion, "Saranta Kolones" Fortress. Parken er fortsatt under utgraving. Uunværlig for historieinteresserte.

 

 

Velg språk / select language

Til Leie

thumb 2Frontside 1

Til salgs - siden hviler pt.

thumb 7

Kontaktinfo

   
Mobil: (+47) 98 29 13 50
E-post: eivind@keas.net

Åpningstider

Kontor Kristiansand
Rigetjønnv. 3 u.etg.
4626 Kr Sand S

Tlf: 98 29 13 50

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-2015 av Web Norge basert på Joomla