Her gjengir vi kritiske spørsmål som kommer til oss, og våre svar som vi tror kan ha betydning for flere:

30 April. 2013: Er det ikke bedre å bruke en lokal eiendomsmegler om man skal kjøpe noe på Kypros?
Svar: Eiendomsmeglere finnes ikke på Kypros, det finnes kun selgere. Selgerne er av alle nasjonaliteter, men de fleste er Kyprioter - selvsagt. Noen er seriøse, andre er definitivt ikke seriøse, og mange er blitt lurt - også på Kypros - også jeg..... Den som er viktigst opp i dette er advokaten. Blant advokater er det som blant selgerne, noen seriøse, men mange useriøse. Viktigste grunnen til at jeg startet med dette er ale de redselshistorier som går på at folk er blitt lurt.  Min viktigste jobb i forbindelse med markedsføring av eiendommer er å kun arbeide med sikre prosjekter. Alle de prosjekter vi har er i vårt nabolag, og grunnen er at vi ønsker flere positive nordmenn. For oss er dette en hobby, en gøy hobby i ett land vi liker!

*April 2013: (Ikke akkurat ett spørsmål, men) 
"Det er jo ikke noen flott natur på Kypros, jeg vil jo ha det grønt og frodig rundt meg, så da vil jeg heller velge et annet land."
Helt korrekt. Kypros har en helt annen natur enn Norge - Norge har en fantastisk natur, enig! Men det er her man må gjøre ett valg. Kypros kan ikke få en frodig natur med 340 soldager i året. Dersom man ønsker frodig natur må man velge ett land med masse regn, så enkelt er det! Samtidig er Kypros et land med natur, i motsetning til mange av øyene rundt i verden som er rester etter ett vulkanutbrudd, men også det kan være vakkert, synes vi. F.eks. er vulkanøya Santorini en øy mange synes er flott og spektakulær, kanskje mest pga de små husene, de blå fargene osv, men likevel..., man snakker her om smak og behag.Vi synes både Norge og Kypros har sin sjarme, men  november - da foretrekker i hvert fall vi Kypros, fordi Kypros i november er tørrere og varmere enn alle andre plasser i Europa. 

* Vi er 2 familier som ønsker å kjøpe en bolig sammen på Kypros, er dette mulig?
Ja, det er fullt mulig, vi var selv 4 familier under 50 år som kjøpte sammen i 2007, vi skrev en kontrakt hvor alt vi kunne tenke oss av problemstilling var med, det holdt med 1 side.

* Stemmer det at prisene er falt med 30% ?
Det stemmer for alle andre, derimot for oss nordmenn stiller det seg litt annerledes som ikke så mange har fått med seg. Siden Euroen har sunket med over en krone de siste år, til under 7,50 norske kroner for en € tilsvarer en nedgang på 30% for Eurolandene en nedgang for oss nordmenn på ca 50%!!!!   Vi var i 2007 rundt og så på 20-30 leiligheter i hele Paphos området, og snittprisen da var ca 2 millioner norske kroener. Dagens 3 leiligeheter som vi har til salgs for under 1 million  (€ 110 000=814 000 16.12.12)  sier sitt. Og dette er alle toppleiligehter. I 2009 var snittpris på en € kr 8,72.

Den varmen du snakker om, det er jo ikke så veldig varmt i desember, januar og februar?
Du har helt rett, likevel er disse månedene varmere enn i Norge i Mai måned, og det er jo ikke "sydensommer", men for oss som ikke ønsker 15 timers flytur eller mer, som ønsker trygge omgivelser, ikke liker farlige dyr og insekter. ikke liker å sove bak gjerder sikret med sikkerhetsvakter er likevel Kypros vårt valg. Men det er klart, skal man ha sommer HELE vinteren, og ikke er så nøye med resten, vil vi anbefale Zanzibar, men det passer ikke for oss. Vi tror uansett det er mange som tenker som oss, og da - ja da kan vi hjelpe med tips og råd! OG: En varm Mai i Norge er jo ikke så verst....P.S. Nyttårsaften (i dag) 2012 er det 20 grader i Paphos, noe som normalt tilsier 22 i Coral Bay.Vi hadde ikke så veldig mange slike dager i Norge i 2012. 

* Er det greit med fly til Kypros - for oss pensjonister om vinteren?
Veldig greit, hver uke går det fly fra Oslo - direkte, og fra påsketider begynner charterflyene også, direktefly fra hele Norge. Priser varierer stort sett fra 1000,- til 3000,- t/r, men det finnes også billigere og dyrere alt etter ønsket reisetidspunkt. Sommerferien er normalt dyrest.

* Har dere hus til salgs andre plasser på Kypros?
Nei, dette er en hobby, og vi ønsker at vårt ferieparadis ikke skal bli en arbeidsplass. Vårt mål er å få noen flere nordmenn i området, det er noen hundre i dag, men god plass til flere uten det blir for norsk....... Det er hyggelig å av og til ut å spise sammen med noen med samme morsmål. Siden vi selv holder oss på Vestsiden av øya ønsker vi å konsentrer oss om denne delen. Ved konkrete ønsker formidler vi gjerne kontakt og hjelper med gjennomføringen  av kjøp av eiendom. Vi har alle prisklasser, og anbefaler før vi begynner å lete at vi får oppgitt en absolutt makspris. Og prisene varierer stort sett i forhold til Beliggenhet og Beliggenhet. 

 * Hvor mange kan vi reise sammen om vi leier hos dere?
Ved å leie våre 2 (Villa og Leilighet) har dere totalt 6 soverom med totalt 12 faste senger. I tillegg går det ganske greit med inntil 8 stykker til, da er det trangt. Men poenget er at alt foregår ute, ingen er inne når man er på Kypros....  Dersom man tenker bekvemmelighet fremfor økonomi ville jeg heller leid noe mer, om vi var 18 stykker ville jeg leid nabovillaen i tillegg. Det går stort sett greit, men må avgjøres i god tid, gjerne 4-6 mndr. i forkant for å være sikker.

Velg språk / select language

Contact info

Phone:  (+47) 38 00 28 40
Mobile: (+47) 98 29 13 50
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Kontaktinfo

   
Mobil: (+47) 98 29 13 50
E-post: eivind@keas.net

Åpningstider

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-2015 av Web Norge basert på Joomla